The Golden Lions

Boven: Lars Vanhoof - Louis Brepoels - Robbe Sterckx - Mats Swinnen - Raf Dadoumont
Onder: Zoran Browaeys - Noa Kakese - Thomas Haesbrouck - Senne Geboers
  • Clubkleuren: wit wit
  • Teammanager: Mats Swinnen
Extra Info
Ploegvoorstelling

Mats ‘Swinkels’ Swinnen
We kunnen niet anders dan beginnen met onze oprichter, voorzitter, coach, sportief directeur, aanvoerder en tevens onze all-time topschutter Mats Swinnen. Swinnen is HET kloppend hart van onze club. Onder zijn alziend oog zagen de Golden Lions het levenslicht. Naast het papierwerk en de rekeningen werkt Mats elke week opnieuw een tactisch plan uit om de tegenstander te verschalken. Je zou dan ook bijna vergeten dat Swinkels er telkens weer inslaat zijn goaltjes mee te pikken. En nog geen beetje, Swinkels’ cijfers zijn Messiaans, refererend naar een zekere Lionel Messi. Menig analist zet zich op het puntje van zijn stoel wanneer Swinkels het veld betreed. Speler-trainer, Vincent Kompany ging hem voor maar faalde, Mats Swinnen doet het voor en slaagt. Graag een moment van waardering voor onze superster!

Zoran ‘Zorro’ Browaeys
Browaeys is de doelwachter van de Golden Lions. Hij heeft zich in een korte tijd in het doel geknokt en is niet van plan deze unieke plaats de komende jaren af te staan. We mogen onze handen kussen dat we na een periode van onzekerheid een certitude hebben gevonden die ons doel bewaakt. Vermits Zorro van nature de rechtse flank van Retie bestrijkt, kan onze goalie ook uitstekend met de voeten overweg en vormt hij zo een vijfde man op het veld, een enorm voordeel. Naast zijn technische kwaliteiten zorgt Zoran er met zijn vocale capaciteiten voor dat de verdediging gestructureerd hun taken uitoefenen en dat de Lions scherp zijn.

Raf ‘Baf/Boef’ Dadoumont
Door naar het hart van onze defensie. Raf Dadoumont is de rots in de branding van de Golden Lions. Hij beheerst de kunst van het verdedigen als geen ander. Daar kan zijn jeugdopleiding in Ezaart Sport natuurlijk voor iets tussen zitten. Staalhard in duels maar steeds correct en nederig genoeg om te weten wat hij kan en niet kan. Het is dankzij onze Waalse vriend dat de Lions elke week aan de aftrap verschijnen in hun schitterende uitrusting. Baf bedrukte de truitjes zoals hij wekelijks de spits van de tegenstander onder druk zet, met stijl en klasse. Moesten de Lions in de toekomst ook aan de andere kant van de taalgrens zaalvoetbalploegen gaan belachelijk maken, kan Bafs talenknobbel nog eens van pas komen. Tegenstanders, waarschuw uw spitsen want ze zullen het moeilijk krijgen, Boef heeft zijn naam namelijk niet gestolen.

Noa ‘Kak’ Kakese
Ook de volgende parel van de Lions heeft zijn bijnaam niet gestolen als je hem soms bezig ziet in de Rijschool. Maar aan inzet geen gebrek. Zijn engagement voor de club ging zelfs zo ver dat hij van het verre Mol kwam vorig jaar om zijn minuten te maken voor de Lions. Dit vertaalt zich ondertussen steeds meer en meer in zijn prestaties op het veld. Kakese groeit week na week naar zijn topvorm toe nadat hij herstelde van zijn zware schouderblessure. Mede door zijn flair op het veld is Kakese bezig met zijn eigen dribbelbeweging een begrip te maken in de zaalvoetbalwereld. Met de ‘val over eigen voeten’ heeft hij al meermaals een verdediger belachelijk weten te maken. We hopen vooral dat we onze winger fit kunnen houden opdat hij zo kan meegroeien met het niveaupeil van de Lions.

Thomas ‘Tommie’ Haesbrouck
Afgelopen seizoen kregen onze spelers wel eens te lezen in de betere pers dat ze te jong en onbesuisd waren. Dit excuus is vanaf dit seizoen niet meer van tel na het aantrekken van onze nieuwste aanwinst. Haesbrouck is met zijn 23 lentes het ouderdomsdeken van de Golden Lions en vormt zo een enorme injectie aan ervaring en maturiteit. Zijn snelheid is zijn dodelijkste wapen met als favoriete discipline de 550 meter tijdens de 24urenloop. Maar ook zijn neus voor goals is onder zijn mondmasker vandaan gekomen de eerste weken van zijn eerste seizoen voor de club. Afgelopen weken belandde Haesbrouck wel in een kleine mediastorm nadat de roddelpers naar buiten had gebracht dat hij regelmatig de Leuvense nachtclubs afsluit met enkele supporters van de Lions. Dat getuigt natuurlijk van een enorm groot hart voor de club en zijn fans!

Louis ‘Brepoels’ Brepoels
“Een kruising van de onversneden klasse van Johan Cruijff en de duelkracht van Thomas Vermaelen” zo titelde Sporza vorig jaar na een glansprestatie van onze Nederlandse Belg. Onze dokter in spe is beenhard in de duels en dus verschrikkelijk voor de wederpartij om hem als rechtstreekse tegenstander te hebben. Brepoels is in staat om de vijand op te eten en gaat telkens vol voor de drie punten. Hij gaat als het ware door het vuur voor zijn medematen. Puur technisch is hij misschien niet de beste maar dat maakt hij dubbel en dik goed met zijn werkkracht en drive. Met zijn imposant lichaam wint hij vaak de mentale strijd nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen is.

Lars ‘Larre’ Vanhoof
Met de souplesse en de onbezonnenheid van een echte ket komt Vanhoof wekelijks zijn klasse etaleren in de Leuvense zalen en dat tot grote frustratie van de tegenstander. Zijn achtergrond als pleintjesvoetballer op de lokale veldjes in ’t Sluis tegen de vrienden van zijn grote broer komen uitstekend van pas om de Lions te helpen de overwinningen aaneen te rijgen. Iedere week opnieuw maakt Lars de verplaatsing van Brussel naar Leuven om de Lions te vervoegen, dat getuigt van een grote liefde voor de club. Vanhoof is een speler waarvoor de fans naar het stadion komen, zo simpel is het. Met zijn technische capaciteiten is hij een lust voor het oog van iedere doorsnee voetballiefhebber. De combinatie van kracht en techniek uit zich in uitstekend schot dat de Lions al meermaals over de streep heeft getrokken.

Senne 'Sekke' Geboers
Tussen al dat Mols geweld schittert ook een Geelse diamant bij de Golden Lions, Senne Geboers is de naam. De trotse Bellenaar genoot van een opleiding bij Ezaart Sport en zet zijn prille carrière nu verder in de zaal. Hij maakte bij Ezaart Sport het mooie weer in de jeugdreeksen samen met Swinkels, Kak en Baf. Geboers kan met zijn vista en spelinzicht zijn teamgenoten met één subtiele baltoets alleen voor de goal zetten. Senne heeft zo een grote neus voor goals dat zelfs de netten van de Lions niet altijd gespaard blijven.

Robbe ‘Sterckx’ Dierckx
We kunnen niet anders dan afsluiten met onze grootste pseudo-vedette. Dierckx jaagt de tegenstander iedere week opnieuw de stuipen op het lijf wanneer hij het veld betreedt. Met zijn monumentaal bovenlichaam en onuitputbare energie is hij een gezel voor de verdediging van de tegenstander. Sterckx is dan ook niet voor niets een eigenschapsnaam. Daarbovenop beschikt hij over een zware rechter waar zelfs de bal soms van bang van heeft. Dit uitte zich dan ook in zijn eerste hattrick uit zijn carrière, een mijlpaal maar zeker geen eindstation. Robbe Dierckx heeft de ambitie uitgesproken dat dit seizoen zijn seizoen wordt zodat de Lions de fikse transfersom die ze voor hem neertikte verzilverd zien in doelpunten en assists. Kort samengevat: Dierckx heeft alles om een heus begrip te worden in de LZV-cup.

Instagram: TheGoldenLionsLeuven
# Teamleden Fairplay Wedstrijden Goals Assists
3 Noa Kakese 1e 13 4 14
7 Raf Dadoumont 2e 9 0 0
14 Thomas Haesbrouck 3e 14 13 6
9 Mats Swinnen 4e 11 14 9
16 Zoran Browaeys 5e 14 1 2
6 Senne Geboers 6e 11 5 3
5 Louis Brepoels 7e 11 8 5
12 Robbe Sterckx 8e 11 10 3
4 Lars Vanhoof 9e 6 3 2
13 Jef Schoofs 10e 9 13 5
1 Rik Van Hoof 0 0 0
2 Stijn Helsen 3 5 3
8 Bent Vercaigne 0 0 0
11 Jan Vandamme 0 0 0
15 Brecht Cox 1 1 0
17 Seth Kaerts 1 2 1
30 Neel Vanhoof 2 3 2
69 Matthias Noyen 0 0 0
Palmares
Seizoen Reeks Positie  
2020-2021 2e Klasse A Leuven Studenten 4
2021-2022 2e Klasse A Leuven Studenten 3