FC Heverly Hills

Bovenste rij (l-->r): Nico G. - Ruby - Jescobar - Chupapi
Middelste rij (l-->r): el sik - Sijp - Casanova - Van Hout - Toinne
Onderste rij (l-->r): Bart - Mr. Bro - Samyn - Brakkie - Mol
  • Clubkleuren: Rood Rood
  • Teammanager: Amaury Poncelet
Extra Info
Ontstaan: seizoen 18-19 te Heverlee
----------------------------------------

Kleine kennismaking met de spelers:
----------------------------------------
VANBELLE:
Defensief sluitstuk, ondoordringbare muur waarnaast het Ijzeren Gordijn verbleekt. Snel, vinnig en legt zijn kilometers af. Ziet vaak de ruimte en weet hoe het spel gespeeld moet worden, helaas willen de voeten niet altijd wat de hersenen wel willen. Heeft vaak ruzie met de bal die hij (in tegenstelling tot de meisje) niet dichtbij hem kan houden. Loopt soms op plaatsen waar hij niet moet lopen. Voetbaltoerist in hart en nieren.

VANACKERE (BART):
Voor sommige spelers kom je speciaal naar het stadion, voor andere sluit je de ogen. Het is tot vandaag nog steeds onduidelijk wie van deze twee hij moet voorstellen. Probeert al sinds jaar en dag het “stapvoetbal” te introduceren, dit echter zonder succes. Onbegrepen genie. Pas jaren na zijn dood zal het grote publiek inzien hoe goed hij eigenlijk was. Riep zichzelf in 2018 uit tot kapitein van de ploeg, een titel die vooral erg in de smaak viel bij Vanackere zelf. Wou ook eigenlijk liever in 3e klasse studenten blijven om zijn unieke speelstijl te perfectioneren.

DEMUYT:
Hoewel hij tot de betere van de ploeg behoort start deze speler liever vanop de bank. Straalt het “joie de vivre” uit telkens hij het veld betreedt. Zowel verdedigend als aanvallend ijzersterk en haalde vaak de meeste assists van de ploeg. Heeft ook wel een neusje voor de goal. Helaas is dit vaak de eigen goal, het enige minpuntje van een verder perfecte speler. Kende een korte uitleenbeurt in 19-20 voor vijf maanden aan zusterclub Leeds na overleg met de KUL.

AMO:
Hij komt niet vaak naar de matchen, maar als hij komt zakt de moed van de tegenstanders al in hun schoenen. Zaalvoetbal is voor hem vrij onbekend terrein, maar weet als geen ander het groen achter zijn oren op te rollen om dan vervolgens ook op te roken. De enige echte spits van onze ploeg, een goaltjesdief met de nonchalance van een Zlatan Ibrahimovic. Momenteel op leen bij FC the kangoeroes.

VAN HOUT:
Samen met Sijp een van de meest getalenteerde spelers van de ploeg. Het inzicht waar K. De Bruyne jaloers op is, een schotkracht waarvan je zou zeggen: “Awel, dat was nu eens een hard schot ze!”. Werd verleden jaar gevraagd om te poseren voor een fotoshoot nadat hij was geselecteerd als tiende mooiste rossekop van Vlaams Brabant, werd helaas geannuleerd toen bleek dat er helemaal geen interesse was voor zulke magazines.

GILLE:
De Buffon van de ploeg. Maakt vanaf minuut 1 duidelijk dat hij niet zomaar gepasseerd kan worden. Onbevreesd leidersfiguur. Heeft van tijd tot tijd wel eens medelijden met de tegenstanders en geeft dan geheel gewild de bal af om ze een scoringskans te bezorgen. Durft in de laatste minuten van de match ongevraagd als stormram naar voor draven om zelf zijn goaltje mee te pikken tot grote ergernis van de rest van de ploeg. Heeft onlangs ook de beslissing gemaakt een abonnement te pakken op de spoedafdeling van Heilig Hart na wat heftig Docsavonden.

DE PRETER(Mr. Bro):
De Preter behoort zeker niet tot de minste. Is perfect in staat om het balletje bij te houden en hem daarna feilloos door te geven. Naast een goede veldspeler heeft hij zich ook al bewezen in de goal. Een speler die je niet graag tegenkomt als tegenstander, zeker niet tijdens het uitgaan.

BRAKKIE:
Als deze speler niet moet badmintonnen, Disneyfilms kijken of naar Brussel moet, is FC Heverly Hills zijn eerste prioriteit. Heeft een goed schot in de benen en draagt zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje bij. Bij hem had de hoogtestage helaas een averechts effect en kon de eerste wedstrijden na de winterstop niet meedoen. Heeft zijn plaats in de ploeg echter niet gestolen en zorgt vooral naast het veld voor de sfeer met zijn dansmoves op de Vlaamse klassiekers.

TOINNE:
Laat je niet misleiden door zijn magere statistieken, deze speler draagt de ploeg op zijn smalle schouders. Neemt verdedigend zijn verantwoordelijkheid op. Betrouwbare dieselmotor die maar blijft lopen. Vreselijk onderschat en voor een Limburger zeker niet van de traagste. Als je hem niet ziet voetballen kan je hem vinden in de Recup, waar hij tot sluitingstijd vriend en vijand zonder pardon onder tafel drinkt. Over de ochtenden erna zullen we maar zwijgen.

CHUPAPI/CHUPI/PAPI:
Onevenaarbare stijl. Heeft een neus voor prachtgoals en sierlijke dribbelbewegingen. Eigenaardige loopstijl die door sommige als houterig wordt beschreven. Zou het liefste elke match in bloot bovenlijf willen spelen. Op aanvallend vlak zo goed als volmaakt, verdedigen is voor de middenstand en tot zo’n niveau wil hij zichzelf niet verlagen. Scoort tegenwoordig minder dan Bart.

EL SIK:
Oogt ongevaarlijk, maar vergis u niet deze speler weet als geen ander waar de goal staat. Ook assists geven is geen onbekend terrein voor deze aanvaller. Heeft zijn messenstreken van vorig seizoen voorlopig opgeborgen en focust zich nu vooral op het niet teruglopen na een aanval die niet uitmondde in een goal. Heeft vaak zijn woordje klaar voor de coach tijdens de wedstrijd, maar na de match is alles vergeven en vergeten (als er tenminste gewonnen wordt).

SIJP:
Samen met Van Hout de vedettes van de ploeg. Doet met de bal wat hij wil en de bal laat het ook toe. Monden vallen open, tegenstanders verstijven als deze balvirtuoos beslist om een versnelling hoger te schakelen. Kan zijn talent echter niet altijd omzetten in de nodige goals voor FC Heverly Hills, maar wat niet is kan nog komen. Spendeert zijn tijd buiten het voetbal het liefst met het aansporen van anderen om domme dingen te doen. Dit lukt meer dan vaak.

SAMYN:
De coach en natuurlijke leider van dit zootje ongeregeld. Beweegt zich sierlijk tussen het voetvolk en is met zijn lange benen ongrijpbaar voor menig vierdeklasser. De bal is zijn beste vriend en durft die dan ook iets te lang vast te houden. Verder blijft deze speler-trainer het bestaan van rechtervoet ontkennen en beweert dat een ideale voetballer uitsluitend links is. Komt tijdens een match al eens in de clash met El Sik over creatieve onenigheden die vaak snel worden opgelost (El Sik die op de bank wordt gezet). Heeft tot nu toe nog geen enkele match gemist, dit resulteert automatisch in een iets mindere academische carrière.
# Teamleden Fairplay Wedstrijden Goals Assists
4 Bernd Samyn 1e 18 21 12
8 Thomas Van Hout 2e 12 17 12
10 Ruben Gille 3e 17 0 5
2 Seppe Heyvaert 4e 19 25 12
7 simon fripon 5e 19 13 19
69 Sander De Preter 6e 19 2 5
3 Wouter Van Der Jeught 7e 7 1 4
14 Jesse Demuyt 8e 17 8 20
11 Arnout Hermans 9e 11 5 6
6 Arthur Vanackere 10e 8 5 2
0 Quinten Rijsenburg 0 0 0
9 Amaury Poncelet 0 0 0
12 Sam Vanbelle 6 1 0
99 Maxime Grisart 3 1 0
Palmares
Seizoen Reeks Positie  
2018-2019 3e Klasse Leuven Studenten 5
2019-2020 3e Klasse Leuven Studenten 2
2020-2021 2e Klasse A Leuven Studenten 8
2021-2022 2e Klasse B Leuven Studenten 6